Sunday, June 13, 2010

Jabulani Betul-Betul Ada Masalah?


Mmm... Serius! Ada yang tak kena dengan bola rasmi World Cup 2010 n. Aku ingat selama ni pemain dan jurulatih saja nak salahkan bola yang tak bernyawa tu tapi masa perlawanan pembukaan tu aku dah nampak, memang ada masalah!

Jabulani terlalu kuat melantun. Kalau bola tinggi, janganlah dibiarkan melantun ke tanah dulu. Mesti naik tinggi. Perlawanan antara tuan rumah, Afrika Selatan dengan Mexico dah nampak macam-macam masalah. Bukan itu saja, Lloriss (penjaga gol Perancis) pun hampir tertipu dengan bola itu. Ish... Payah ni.

 "Oh,apa pasal la bola ni asyik ke belakang jek bila aku tendang.Isk..isk... Aku tak terror lagi."

Green pun nak salahkan bola ke pasal terlepas bola masa England lawan USA? Hehe...

6 comments:

naz said...

haha sebelum world cup pun dah ada komen. tp dah beli melambak haha

nyOng.is.me said...

aku rasa tiap kali wc player atau coach mst ada yg kritik bola kejohanan. dlu fevernova mcm tu gak...

Q-SHA 57 said...

sbnrya green mmg ade masalah, die nmpk bola 'green', padang green colour, jersey pn green colour, so, die xtau nk tgkp y mana satu dgn betul

ah cai said...

aku dah cakap kat presiden fifa hari tu..bola molten tu x melantun langsung.. :)

nyOng.is.me said...

mizi : haha...sumer green.
ah cai : bola molten jek takpon beli bola kat tesco nu

cryclown said...

jambul lani
tu jer...