Wednesday, December 8, 2010

"Call Me Back..."

Aku masuk, kasi pusing kunci, tendang starter dan.... Broooommm! Weng-weng sikit, bagi panas enjin. Tak apa, enjin empat lejang tak adalah menyalak macam motor RXZ idaman hati tu.
Betul-betulkan sikit helmet, masuk gear 1 dan blah. Tak payah lama-lama. Persetanlah apa yang aku belajar di sekolah memandu tu. Orang cipta rule pasal nak bagi kita langgar, kalau tak, tak adalah sesiapa yang kena hukuman. Hahahaha... (Jangan ambil pusing apa yang aku tulis tadi. Hidup kena ada peraturan.)



Tak sempat motor nak berkahak kali kedua, aku rasa ada benda bergetar di dalam seluarku! Sedap! Oh, baru aku ingat tadi aku letak iPhone my phone dalam poket jeans yang dah sebulan tak basuh ni. 
Sekali bonda call lah. Tekan 'answer', bagi 'loudspeaker'. Angin kuat, tak dengar pula amanat bonda nanti.


iPhone My phone!


"Asslamualaikum," ucap anak mithali ni separuh jerit.
"Waalaikumussalam... Ko kat mana tu?"
"Atas motor nak pergi kedai..." jawab aku sambil membuat aksi Superman, seboleh-boleh nak sembunyikan kepala belakang handle. "Kenapa bonda?"
"Tttttuuuuutttttttttttttttt...."


Aku duduk elok-elok semula, segan pula dah macam mat rempit.  Bonda langsung tak bagi amanat, sudah putus tapi aku tak hairan kerana amanatnya tetap sama dari dulu sampai sekarang, "Bonda sayang kamu...!!! Call me back, ok."


"Ye yunk, abang ondaway balik ni... Tak apa jalan jam, pakai phone pun tak apa..."

"Raju motor juga bawa. Bawa motor tara pakai helmet tara papa punya tapi jawab phone kasi jangan!"

7 comments:

mira said...

mak ke makwe?

salu anak kol mak ckp call me back..

CiKGu SeKoL@h said...

peh...mas..ajarin aku donk-ey.hahaha...wei sudikn la menjenguk teratak blog aku...hm..

Al-Hadi said...
This comment has been removed by the author.
Al-Hadi said...

cet...henset pon masok air..lagi ada worang mau kol ka???

nyOng.is.me said...

mira : bonda la ... Huh!

nyOng.is.me said...

rush : nk ajar pe? ajar jwb telefon... bleh.. xde hal =)

keep it up!

nyOng.is.me said...

hadi : xper... tggu X3-02 aku!