Saturday, April 9, 2011

Sekitar Konvokesyen 2011 PISMP KPM

Alhamdulillah...

Mungkin dah agak keliwatan eh... kelewatan aku nak post coretan pasal konvokesyen aku bulan 3 hari tu di PICC, Putrajaya. Sekarang ni agak sibuk nak update blog (alasan sama kan?). Lepas olahraga, bola sepak pula. Golap dah den ni hah asyik men kek padang jo. 

Masa konvokesyen ni tak ada yang menarik sangat pun melainkan dapat jumpa member-member dan menggembirakan hati orang tua aku sebab aku terlalu mengimpikan konvokesyen itu dilangsungkan dalam irama keriangan sepertimana kemeriahan aku sewaktu menonton perlawanan bola sepak!

Gambar yang diambil pun aku rasa agak melalut, lari dari tema atau mungkin lebih kepada tema berjalan-jalan di Putrajaya. Hahaha... So, biarlah gambar-gambar noir ni yang menceritakan.


Kan aku dah kata, gambar melalut... Aku rasa tak banyak kot gambar budak-budak ni yang pakai jubah konvokesyen. Hahaha... Apa aku peduli! 

Walauapapun, syukurlah  juga sebab dapat juga ijazah ni lepas 5 tahun setengah 'bermain-main' di maktab (aku lebih sukakan 'maktab'). Suka duka, susah senang lepas juga semua. Akhirnya, dapat jadi cikgu.

Kalaulah ada institut atau universiti khas untuk ibu bapa, mereka inilah antara pelajar yang dapat anugerah peringkat tertinggi kat situ, lagi tinggi dari phD, Master semua tu lah. 
Syukran untuk bonda dan ayahanda...

Soalan : Kenapa gambar semua terang-terang, cantik-cantik...? Pelik betullah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Apa ni???

9 comments:

Maswafi Abd Samat said...

Tahhniah Bro!

anotherstep said...

siot pic yg last tu...

Nurul Wahida said...

fuyyoh bro...kamera baru ke??????bak sini satu.

nyOng.is.me said...

maswafi : thnx uncle! =)

nyOng.is.me said...

zack : pic yang mana ek? x perasan la.... hahahaha...

nyOng.is.me said...

wahida : amek la no satu tu... tgglkan D3_00 utk saya ye...=)

cryclown said...

aku dah sedar..ap maksud konvokesyen

konvo..n..action..

sebab sume sibuk posing maut dpn cam...hahaha

nyOng.is.me said...

clown : haha... ada byk lagi ni... tpi xsempat nk edit...

anotherstep said...

http://livelikeyoushould.blogspot.com/2011/04/blog-ini-ditag-buat-kali-pertama.html#more
nyong pegi link ni