Saturday, September 19, 2009

CL 09/10 : Ibra, Gunners Bikin Panas!

Perlawanan yang live di tv hanyalah perlawanan antara Inter Milan menentang Catalan. Manakala Gunners bertandang ke Liege bagi memenuhi tuntutan perlawanan pertama peringkat kumpulan CL.
Bagi aku mungkin Gunners tiada masalah berbanding Barca yang akan berlawan dengan Inter Milan di San Siro. Mungkin tekanan akan menjurus tepat ke arah Abang Berahim. Maklumlah, pulang ke kampung halaman dengan
tittle sebagai pemain lawan. Separuh masa pertama begitu membingitkatkan aku. Gerakan cantik yang banyak diatur oleh pemain Catalan seolah-olah mahu dihampakan oleh pemain Sweden ni. Tak tahu apa kena. Tak cukup dengan Xavi, Messi pun seolah-olah sudah habis skill nak bagi bola cantik pada Ibra, semuanya dihampakan. Apa yang aku pelik, Guardiola masih percaya padanya. Dia lebih rela mengeluarkan Henry yang cukup berstamina. Geram pula aku tengok. Rindu pula tengok Eto'o yang kini bermain dengan Inter Milan. Akhirnya, kedua-dua pasukan terikat 0-0.
Berlainan pula dengan Gunners. Menang tapi bikin panas juga. Baru minit ke-5 dah kene 2-0. Apa cerita? Ingatkan senang saja nak menang, tup-tup susah juga.
Untung saja gol jaringan Bedtner, Vermalean dan Eduardo berjaya menidakkan badi kekalahan buat kali ketiga berturut. Kalau kalah juga, aku isi borang siap-siap masuk team m.c. lah.!

No comments: