Monday, June 7, 2010

Konsert DT Berjaya Gegar Darul Takzim!


 Akhirnya malam minggu yg lalu, dapat juga aku menonton band otai rock Malaysia; kumpulan Search dan Wings beraksi di pentas yang sama! Sudah lama aku menunggu peluang ni dan akhirnya tertunai juga. Pertama kali aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada NUFFNANG sebab bagi aku tiket percuma tu. Kalau tak dapat tiket tu jangan harap aku boleh pergi. Hehe... Tiket mahal lah...



Persembahan malam tu memang mampu membuatkan aku dan penonton lain teruja. Permulaan saja penonton sudah diajak mengalunkan lagu 'Gemuruh'. Pergh... Amy ngan Awie punya tarik memang gila! Betul-betul rock lah.
Tapi terdapat 3 bahagian yang paling aku suka dalam konsert ni. Pertama sekali ketika Yazid dan Black beradu dalam segmen drum solo. Mak aih! Terkesima pakcik-pakcik. Yazid tu tak padan tua, tapi dia punya balun memang aku respect lah. 
Kedua, Joe dan Din pula beradu gitar solo! Memang bahagian paling gila masa ni. Joe terkenal sebab bakat bermain gitar secara kidal. Lepas aku tengok semua ni dengan mata kepala aku sendiri, aku terfikir sebab apa pula aku nak banggakan si Slash (Guns n Roses), Joe Satriani, Santana dan mat saleh lain. Malaysia pun sudah ada gitaris yang hebat. Lihat saja Joe dan Din. Itu belum masuk lagi Man Kidal, Sham Kamikaze, Edrie Hashim, Shah Slam. Betul tak?
Bahagian ketiga yang paling seronok adalah sewaktu kedua-dua kumpulan menyampaikan lagu Rock n Roll Lu Punya. Geli hati tengok gelagat Awie dan Amy. Selamba badak Awie angkat Amy macam tu. Mentang-mentanglah Amy tu kurus. Hehe... Cuba angkat si Edy tu. Lepas tu tak habis dua orang vokalis bergaduh pasal 'Lu Punya'. Tergelak habis!


"Kami ni local band!" Tepat kata-kata Awie menujah ke arah penganjur yang tergila-gila nak anjurkan konsert artis luar. Padahal anak watan sendiri merangkak-rangkak nak cari ruang.
Aku tak pernah pergi konsert sebelum ni, jadi untuk sistem bunyi; two thumbs up! 
 

8 comments:

.::WaNiE::. said...

DT Best !!

naz said...

gua tengok pun gempak siot

nyOng.is.me said...

kak wanie: betol3x... =)
naz : serius aku akan igt konsert ni smpi bile2!

cryclown said...

lokman marah taK:P neghbngehngeh

Nur -al- Ain said...

woooo.. best nye! rugi la tak pegi kan.. tp jauh plak kt JB ;(

nyOng.is.me said...

badut : man x marah pon... xper, len kali aku ikot dia plak.

ain : ni pon sbb cuti , blk kg baru dpt pegi. klu jauh2 pkir dua kali gak kot.. hehe...

NUR HIDAYAH said...

wah bestnya..dapat tiket free..lain kali ajak saya k?ahakss...gedik santai jawab...hahahahah..annoying siot..org johor ye?sekampung le kita..

nyOng.is.me said...

hidayah,
xper len kali sya bwk awk lak yek. skampung la katakan, xksh berkogsi rezeki.. hehe =)