Tuesday, October 19, 2010

Mizuno Wave Run 2010 Malaysia (1:06:15)

Alhamdulillah, selesai...


Suatu hari nanti nak cuba jenama Mizuno pula.

Itu saja ucapanku sewaktu melewati garis penamat. Aku dah tak larat. Kudratku hanya sampai situ. Bukit-bukau di UPM ni memang mencabar iman. Tambah pula dengan aku yang tak cukup latihan, tak cukup tidur. Tapi sekurang-kurangnya aku sudah selesaikannya. Tak sia-sia perlaburan RM45 kakandaku semata-mata untuk memastikan aku tak ketinggalan dalam Mizuno Wave Run 2010 Malaysia ni. 


Pertama sekali aku rasa untuk marathon ni aku langsung tak berasa kesunyian sebab dari awal hingga ke akhirnya aku berlari dalam kelompok yang besar. Tahniah untuk mereka juga. Juga terima kasih kerana 'menemani' aku. 


Jalan yang sempit membuatkan keadaan agak sesak, tidak seperti KL Marathon. Namun aku suka keadaan itu, cuma malu melihat pakcik-pakcik yang selamba berlari memintas. Haha... Aku dah semakin perlahan. Dengan catatan yang tidak memuaskan hati, 1:06:15 (tidak rasmi), aku cuba untuk mengerah keringat dalam setiap langkah. Biar sumbang asal sampai!


'Mentorku' setia menemaniku.

Walaupun dengan emosi yang tak berapa nak stabil pagi itu, aku syukur sangat-sangat pasal dapat habiskan semua ni. Hari itu aku dan Mc saja (baca ini...) yang pergi tanpa pejuang-pejuang KAKIATHLETE yang lain. Mereka ada program masing-masing. Aku tak boleh nak kawal pergerakan mereka. Cuma harapan aku, mereka akan teruskan legasi kami berdua. Itu saja.


Aku kenal brader ni masa ikut Mc pergi Triathlon PD. Seronokkan dapat 'si dia' yang memahami siapa kita.

Terima kasih pada Jawa dan Aten yang hadir memberi sokongan hari tu dan tak lupa juga pada Haziq dan Aiman untuk 'kuda' yang dipinjamkan tu. Maklumlah, kami berdua ni hanya ada FELT dan GIANT. Hahaha...


Al-Fatihah untuk salah seorang peserta yang dijemput ILLAHI semasa event ini berlangsung.

4 comments:

Nur -al- Ain said...

wuuu..berlari dgn baju pengantin ke tu? serius ke ni?

nyOng.is.me said...

xdelah... si raja saja yng berlari, permaisuri mnanti di garis penamat. smpai2 terus salin baju untuk photoshoot!
so sweet kan!

Maswafi Abd Samat said...

SAlam bro! tahniah. Berapa km? Pasal baju tu camner? Boleh bagi no account kat fb @ emel aku. nanti aku bank in duit.

Al-Hadi said...

ahaha...wafi suda bersuara...