Wednesday, April 21, 2010

Kalah Kepada Yang Terbaik, Biasalah...

Kalau aku menjadi seorang coach atau manager pasukan bola sepak, pasti aku mahu pemain-pemain yang mantap dan terbaik!
Emm... bukan macam ni. Maksud aku... Pandai main bola, not scandalous! Hehe...
Kalau menjadi coach atau manager sesebuah pasukan bola sepak nanti, aku harap aku bukanlah jenis yang cepat melatah. Aku tahu bukan senang untuk membina sebuah pasukan yang terbaik dan tersanjung. Tapi perlu difikirkan, menjadi nombor satu lebih mudah daripada mempertahankannya. Tekanan berbeza-beza. Jika kita mampu atasinya, bonus untuk kita. 
Walaupun kita mempunyai pasukan yang terbaik belum tentu kita boleh menang untuk selama-lamanya. Cuma yang penting, jangan terlalu merendah diri dan jangan terlalu yakin. Kalah pun tak apa... Nak buat macamana. Lawan memang bermain dengan baik. Tak rugi apa kan... Mungkin rugi sikit kot.

Yang pernah menjadi pujaan hatiku; Barcelona, Manchester United 1999 (skuad trebel), Arsenal, Kedah dan T-Cheers FC!

7 comments:

archiguys87 said...

kalau match dgn diorang ni team aku kalah pun xpe..janji puas..huhuhu

yg penting MAN UTD tetap the best..

.::WaNiE::. said...

bola??

tak tau nak komen

ahaha larik lah yep

cryclown said...

hehehehe...masa menetukannya..

bila tiba masa, hendak bersama atau tukar kerja...

ni tak tido punya kerja la?

ah cai said...

aku nak jadi coach team ni leh? hehehehe...tukang buat air pon ok.. :P

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

nyOng.is.me said...

archiguys87 : hehe...kalu kalah puas,kalu mng lagi puas. ye tak...
kak wanie : jgn lari dlu... sape kata org laki jek mnt bola... hehe... blajar2 la mnat.
mc : haah aku xtido! ym la... haha!
cai : xleh cai,,, nama ko dh ada dlm senarai aku untuk team t-cheers jr.
hapi :thanx !=)

cryclown said...

kini..aku y raja ym..hahahaha