Sunday, February 7, 2010

Aku, S Amin Shahab dan Gayour! Kau Tak Kenal?!

Habis sekolah ganti hari ini, aku terus bergegas bersama Wan menuju ke SK Seremban 2A semata-mata untuk melihat sendiri dengan mata kepala aku insan yang bernama Gayour, the Malaysian Cartoon Master! Memang kerja gila... Dulu masa kecil selalu dengar pasal Gayour, baca komik beliau dan cuba tiru gaya lukisan beliau. Tapi sekarang, aku rasa cukup bertuah sebab aku dah dapat berjumpa dengan beliau, beli buku beliau siap dapat sain lagi!


Ni dia gambar aku dan Hadi bersama Gayour. Percaya? Haha... Ramai juga yang makan hati sebab aku bergambar dengan beliau yang bernama Gayour ni. Tapi yang pelik, ada juga tak kenal dengan Gayour. Buat pengetahuan, Gayour ni antara pelukis kartun dan majalah humor di Malaya. Antara siri paling popular beliau adalah 'Bersama Selamanya'. Jadi, tak ada sebab anda semua tak kenal dan tak mahu kenal dengan beliau.Terima kasih pada Sasa dan Baz yang membantu aku untuk bertemu dan bergambar dengan Gayour.

Sedang aku bergembira malam itu menatap tandatangan gayour, aku teringat yang aku pernah berjumpa dengan seorang insan penting dalam dunia seni. Insan yang berbakat ni memang gempak. Boleh melukis, menulis lirik, puisi dan macam-macam lagi. Siapa lagi kalau bukan S. Amin Shahab.Tengok gambar ni. Suci lagi muka kami. Budak-budak lagi kan. Gambar ni diambil ketika kelas aku mengadakan lawatan ke Balai Seni Lukis Negara pada tahun 2005.
S. Amin Shahab merupakan artis yang berjaya menghasilkan lukisan terpanjang di Malaysia berukuran 1 km. Tak percaya? Aku sendiri dah tengok hasil kerja beliau. Memang dahsyat!
Nak jumpa ramai lagi... InsyaALLAH!

3 comments:

hans said...

gayour best

selamat makan limau banyak2...hehehe

nyOng.is.me said...

haha...sbb tu rasa bruntung sgt dpt jmpa dia!

slamat makan limau gak.

p/s:suara dh xde pasal byk sgt tlan limau kat sekolah,lpas tu jerit2 dlam kelas...haha

gayour said...

weeeee... tak sangko den dapek jumpo ekau! harharhar!

senyum sentiasa kerana kita sentiasa "bersama selamanya"